Siergrind

Siergrind en split kopen doet u bij Bij de Ruiter in Reduzum. Wij kunnen  u een grote verscheidenheid aan siergrind en split aanbieden. Grind en split zijn bij uitstek geschikt bij het aanleggen van een tuin of het verharden van bijvoorbeeld een oprit of een terras. Behalve dat dit materiaal uitermate gebruiksvriendelijk is, verfraait het uw terrein of tuin op een prachtige en natuurlijke wijze. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

De voordelen van siergrind en split voor decoratie en halfverharding:

 • Goedkoop in de aanschaf, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld tegels.
 • Duurzaam.
 • Prachtige en natuurlijke uitstraling.
 • Eenvoudig in het gebruik met weinig onderhoud.
 • Waterdoorlaatbaar. Geen plassen en goed voor de grond.

Wat kunnen wij leveren?

 • Grind (Doorgaans rond-het verkleefd nauwelijks-beweeglijk)
 • Steenslag of grit (Gebroken natuursteen of betongranulaat.)
 • Split (Dit is een verzamelnaam voor een grote hoeveelheid steenslag.
 • Doordat het vaak hoekig is en niet rond (zoals grind) heeft het een meerwaarde als halfverharder, omdat het vaster blijft liggen.
 • Schelpen. (Een stevige en decoratieve manier voor het verharden van een pad of tuin)
Neem direct contact met ons op

Contactgegevens

 • 0566 - 602 340
 • 06 - 534 339 33
 • info@deruitertransport.nl
 • Stadhouderlaan 208, 8448 PX Heerenveen

Onze Producten

Basalt split


Basalt split is afkomstig uit vulkanische gebieden en is door zijn ontverslijtbaarheid en donkere kleurvastheid een van de meest pupulaire splitsoorten. Basalt split wordt veel gebruikt voort het verharden van bijvoorbeeld een oprit of een parkeerplaats. Wij informeren u graag over de hoeveelheid die u nodig heeft om uw project op de beste manier uit te voeren.

Vraag naar de mogelijkheden

Grauwacke split


Dit is een zandsteen die diverse mineralen bevat die er voor zorgen dat de steen een karakteristieke kleur heeft. In Nederland heeft Grauwacke split doorgaans een bruinachtige kleurschakering met rode of zachtgele tinten. Deze kleuren maken dat Grauwacke split decoratief erg gewild is bij de aanleg van bijvoorbeeld tuinen. Deze split is door zijn hardheid ook geschikt voor zwaarder belaste oppervlakten zoals bijvoorbeeld een parkeerplaats.

Vraag naar de mogelijkheden

Moraine split 8-16


Moraine split is een zeer harde en onverslijtbare kalksteen. Door de hardheid is dit product geschikt voor plaatsen met zware belasting. Ook hier geldt dat de stenen niet makkelijk verrollen door hun hoekige breukvormen. Een voordeel van Moraine split is dat dit in vele kleuren verkrijgbaar is en dus goed past bij de door u verkozen uitstraling. U kunt bij ons elke gewenste hoeveelheid bestellen. Doorgaans is voor een oppervlakte van bijvoorbeeld 7m2 met een laag van 5 cm zo’n 500 kg Moraine split nodig.

Vraag naar de mogelijkheden

Gebroken grind 16-22


Moraine split is verkrijgbaar in 2 maten.

Vraag naar de mogelijkheden

Rode Mijnsteen


Rode mijnsteen wordt gewonnen uit oude kolenmijnen waarna het gebrand wordt. Dit geeft het zijn kenmerkende rood-zwarte kleur. Deze steensoort wordt vooral gebruikt voor decoratieve doeleinden en oogt robuust en wat grover. Rode mijnsteen wordt als toplaag op zand of gebroken puin aangebracht en heeft een wat lager soortelijk gewicht dan andere splitsoorten.

Vraag naar de mogelijkheden

Schelpen


Schelpen zijn geschikt voor slingerpaden, terrassen of borders. Schelpen isoleren de grond goed en er zijn schelpsoorten waar het onkruid nauwelijks doorheen komt. Wel is het zo dat schelpenpaden regelmatig moeten worden aangevuld en wat moeilijker schoon te houden zijn. De kalk van de schelpen is niet geschikt voor iedere plantensoort, dus is het belangrijk te weten waar u de schelpen wilt hebben. Tenslotte oogt een schelpenpad of -terras bijzonder fraai.

Vraag naar de mogelijkheden

Schots graniet


Dit is een graniet split uit Schotland en de steen heeft een zachte roze-grijze kleur met een prachtige, natuurlijke uitstraling. Deze steen is erg hard en drukvast wat het geschikt maakt voor oppervlakten die zwaar belast worden, zoals bijvoorbeeld een oprit. Maar ook als siersplit is Schots graniet zeker aan te raden.

Vraag naar de mogelijkheden

Beton grind


Betongrind wordt doorgaans gebruikt om in combinatie met zand en water cement mee te maken. Wij kunnen dit snel voor u leveren en in elke gewenste hoeveelheid.

Vraag naar de mogelijkheden

Spramax


Ook Spramax is een betongrind dat gebruikt wordt bij het leggen van betonvloeren en bij het maken van cement. Toch wordt Spramax ook veelvuldig gebruikt bij perken en siertuinen.

Vraag naar de mogelijkheden