Zand

Zand kopen doe je bij de Ruiter. Zand is een onmisbaar product bij het aanleggen van paden, tuinen en wegen, maar niet iedere soort zand is geschikt voor elk project, er zijn namelijk veel verschillende soorten. Zand wordt gewonnen in afgravingen, maar ook nat en onder de zeespiegel. Omdat zand nauwelijks kan worden samengedrukt is het een geliefd product bij het bouwen. Het zorgt voor stabiliteit.

Breed aanbod

De verschillen in de soorten zand hebben te maken met de korrelgrootte.  Bij ons kunt u terecht voor:

  • Straatzand
  • Vulzand
  • Speelzand
  • Metselzand
  • Drainagezand
  • Manegezand

Zand bestellen

Wij informeren u graag over de mogelijkheden en u kunt voor elke soort zonder probleem bij ons terecht.

Neem direct contact met ons op

Contactgegevens

  • 0566 - 602 340
  • 06 - 534 339 33
  • info@deruitertransport.nl
  • Stadhouderlaan 208, 8448 PX Heerenveen

Onze Producten

Straatzand


Straatzand is grof van korrel en is eigenlijk grof gemalen grind. Dit soort zand wordt na het bestraten in de voegen van de stenen gegooid zodat alles goed vast komt te zitten en er geen hinderlijke kieren en gaten onstaan. Dit helpt ook voor een goede afwatering.

Vraag naar de mogelijkheden

Speelzand


De naam zegt eigenlijk al genoeg. Dit is het zand dat in de zandbak thuishoort. Het is uiterst fijn zand zodat kinderen zich er niet aan kunnen bezeren of hun knieën er aan kunnen openhalen. Ook is dit zand doorgaans erg schoon en bevat het bijvoorbeeld geen leem zodat er nauwelijks vuil op de armen en benen van de kinderen achterblijft. Soms plaatsen mensen eerst nog een worteldoek voordat ze het zand storten, zodat er geen hinderlijk onkruid omhoog komt.

Vraag naar de mogelijkheden

Metselzand


Metselzand is het zand dat doorgaans wordt geleverd als er gemetseld en gestuukt moet worden en is een van de grondstoffen van metselmortel. Het is een rivierzand en heeft een harde en vrij scherpe korrel, belangrijk voor de sterkte van het cement. Het is relatief schoon en bevat weinig ongewenste grondstoffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan restjes van schelpen.

Vraag naar de mogelijkheden

Ophoogzand


Dit wordt ook wel funderingszand of vulzand genoemd en zoals de naam al aangeeft is dit het zand dat gebruikt wordt als er iets verhoogd moet worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tuinpad, of gaten in uw tuin die u wilt opvullen. Dit zand laat het water slecht door maar heeft een goed draagvermogen. Het is ongezeefd zand en er worden doorgaans minder eisen gesteld aan de grootte van de korrel. Dit is niet het zand dat u moet kiezen als u uw zandbak wilt vullen of een muurtje wilt metselen.

Vraag naar de mogelijkheden

Drainagezand


Deze zandsoort is grof van structuur en heeft goede waterdoorlatende eigenschappen. Deze zandsoort laat zich niet verdichten en is dus niet geschikt voor bijvoorbeeld het aanleggen van een straat. Drainagezand wordt ondermeer gebruikt als een waterdoorlatende onderlaag voor diverse doeleinden.

Vraag naar de mogelijkheden

Manegezand


Manegezand is uitermate geschikt voor buitenmanages. Deze zandsoort wordt voornamelijk gebruikt als toplaag in de paardenbak. Manegezand wordt ook paardenbakkenzand genoemd. Het zand is helemaal vrij van vervuiling (takjes, steentjes of schelpjes).

Vraag naar de mogelijkheden